Virgil Bonofacio werd bekend door zijn succes in de liveshows van het internationale televisieprogramma “So You Think You Can Dance”.

Al op zeer jonge leeftijd reageerde deze rasentertainer bewegelijk en ritmisch op muziek. Geïnspireerd door Michael Jackson en Usher heeft Virgil een geheel eigen en unieke dansstijl ontwikkeld die bij veel mensen in de smaak blijkt te vallen. Zijn moeder deed hem met 4 jarige leeftijd op streetdance en al snel was Virgil bij verschillende televisieprogramma’s te gast en trad hij veel op in zowel binnen als buitenland. Dit verschilde van kleine optredens tot grote evenementen, bedrijfspresentaties en het meedoen aan danswedstrijden/talentenjachten.

Virgil werd voor het eerst Nederlands kampioen streetdance in het jaar 1998, waarna hij deze titel nog 2 keer wist te veroveren in het jaar 2005. Sindsdien is Virgil gestopt met het meedoen aan danswedstrijden. Momenteel richt hij zich – op het gebied van dans en entertainment – voornamelijk op het opzetten van shows, evenementen en het geven van danslessen/workshops. Inmiddels heeft Virgil gedanst voor en gewerkt met artiesten als T-Pain, Ne-Yo, Sean Paul, Nina Sky, Sidney Samson, Marques Houston, G-Unit, Tyga en Ronnie Flex.

Virgil is sinds 2016 de choreograaf en performance coach van zanger Nielson. Ook verzorgd hij sinds 2016 de opening performances van K1 wereldkampioen Errol Zimmerman.